Nationaal Park Drentsche Aa

Natuurgebied Nationaal Park Drentsche Aa

Activiteiten

Ontdek de prachtige natuur van de Drentsche Aa te voet of op de fiets. De vele diverse routes lenen zich uitstekend voor zowel een korte als lange wandeling. Bent u minder goed te been? De Drentsch Aa heeft verschillende voorzieningen voor mensen met een beperking.

Wandelen

Overal in het Drentsche Aa gebied liggen prachtige wandelroutes. Wandel over de kronkelende zandpaden of stap lekker door met je rugzak over de lange afstandroutes. Het Pieterpad is daarvan de bekendste, maar er loopt ook een Drenthepad. Daarnaast liggen in het gebied ook themaroutes zoals diverse ‘knapzakroutes’ en archeologische wandelroutes.

Informatie over wandelroutes, wandelkaarten etc. is oa verkrijgbaar bij de ondernemers in het gebied.

Fietsen

Volg op de fiets van Grolloo tot Groningen de loop van de Drentsche Aa. Over door bomen omzoomde klinkerwegen en zandwegen. Er liggen veel prachtige fietspaden door het mooie landschap. Een aantal routes staan met wegwijzers goed aangegeven. U kunt ook uw eigen route samenstellen met het fietsknooppunten netwerk. De knooppunten vindt u onder andere op de gebiedskaart (middenvel) in de gratis Op Stap krant. Deze kunt u vinden bij de ondernemers in het Nationaal Park of bekijken op onze website.

Op veel plaatsen kunt u uitrusten bij dorpscafé’s, herbergen en bankjes langs de beek en veld. Kom hier lekker tot rust en geniet van de geuren en geluiden uit de natuur.

Toegankelijkheid

De Drentsche Aa beschikt over een informatiepunt. Dit informatiecentrum , naast de Schaapskooi van Balloo, is voorzien van een informatiezuil en een onbemand infocentrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *